Події Маріуполя

IMG_2883Друзі! Сьогодні,коли увага всього цивілізованого світу прикута до трагічних подій у Маріуполі,хочу познайомити Вас з одним із найсміливіших захисників міста: Архіепископом Донецьким і Маріупольським Сергієм (в миру Горобцовим Сергієм В’ячеславовичем) Української Православної Церкви Київського Патріархату. Ми познайомилися в грудні минулого року під час «вїзиту» нашої волонтерської місії до Донецької області. З перших хвилин розмови я відчув,що переді мною непересічна особистість! Судіть самі,він на передовій з перших днів вторгнення росіян: влітку,коли виникла реальна загроза окупації Маріуполя,він разом зі своєю паствою рив окопи;його машину не раз обстрілювали сепаратисти,а відтак її підірвали,а самому священнослужителю винесли заочний смертний вирок.
Але пережите не зламало мого тезку,не зробило його жорстоким і черствим до людських страждань. Сьогодні,він,як і раніше всіма своїми силами утримує єдиний в регіоні хоспіс для безнадійно хворих,допомагає знедоленим містянам,шукає підтримку дітям,які залишилися без батьківської опіки…
Позавчора ми випадково зустрілися в канцелярії Київського Патріархату,на дні народженні Його Святості Філарета. Говорили про необхідність допомоги 6 дитячим будинкам Маріуполя,які по суті залишилися без підтримки держави;про російську інтервенцію і ще багато про що.
А на наступний день сталася відома трагедія…
Найближчим часом моя команда відправить черговий гуманітарний вантаж на Маріуполь. Крім продуктів харчування,дитячого одягу й,перепрошую,памперсів варто пошукати місця( будинки,санаторії, табори відпочинку),куди можна буде евакуювати близько 60 дітей,на випадок продовження арт обстрілів житлових кварталів.
Якщо у Вас є якісь конкретні пропозиції, прошу контактувати зі мною у ФБ:

Serhiy Rudyk

 

photo 1(1)  photo 4(2)photo 2(1)

 
 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *